About Author

Morgan Howen

Morgan is an example author of everest news. She has just a dummy image & content. Sedut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque

Технологии бавно умират, заместват ги нови​

Днес всеки ден в живота ни навлизат различни иновации. Те постепенно започват да изместват досегашните технологии. Ще дойде време, може би след 10-20г., когато, според прогнозите на експерти, няма да бъдат използвани много от актуалните в момента технологии.

Смартфони

Макар и интелигентни, има идеи да бъдат заместени от импланти, поставени в ретината на човек, подобно на очилата с достъп до Интернет, които предлага Google. Големи компании работят върху проекти, свързани с добавена реалност. Създадените продукти ще прожектират детайлни 3D изображения директно пред очите ни. Добавената реалност може да замени всичко, което има екран.

USB памет

Облачните технологии постоянно подобряват своите функции и ще се превърнат в надежден „сейф” на всичките ни данни. Както през 2000г. флаш устройствата изместиха CD и DVD дисковете, така днес облак пространствата ще направят същото с USB паметта.

Дигитални камери

Камерите на мобилните устройства вече са толкова усъвършенствани, че постепенно изместват дигиталните камери.

Неавтоматизирани автомобили

До края на 2020г. се очаква да има над 10 млн. самоуправляващи се коли, а след още 10г. вероятно ще настъпи пълна автоматизация на автомобилите.

Касови апарати

Изглежда като нещо фантастично, но вероятно след 20г. нова технология ще предотврати кражбите и ще елиминира нуждата от плащания на пари в брой. Високотехнологични скенери ще изчисляват колко трябва да платят хората и ще ги таксуват, преди да напуснат магазина.

Бутони за осветление

Експерти смятат, че бутоните за включване и изключване на осветлението ще бъдат заменени от интелигентно управление, което ще работи с гласови команди.

Пароли

Компании като Aplle и Samsung вече внедриха отключването на мобилните устройства само с докосване. Биометричната идентификация все повече ще се налага не само с отпечатъците и лицевото разпознаване. Този метод ще позволява на хората да отключват телефоните си сами, без пароли и кодове, защото устройството ще ги разпознава.

Мишки

Използването на мишките донякъде се ограничи с тъчскрийна, но прогнозите са да станат напълно излишни. Ще бъдат заменени вероятно от жестове и знаци с ръце.

Ключове за кола

През последните години все по-рядко се използват ключове за кола, защото се замениха от смарт ключове. „Умните” ключове зарадваха купувачите на нови автомобили. Не е изключено обаче и тази технология да бъде изместена от смартфона със съответно приложение.

И понеже човешкият стремеж да открива, да създава и винаги да търси новото няма да умре, в близките години се очаква развитието на изкуствения интелект, 5G, включването на роботи в домакинствата и използването на „умни” асистенти. Промените в живота ни, на работното място и в обществото ще бъдат големи благодарение на интелигентните технологии, които винаги ще бъдат част от живота ни.

Александър Георгиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *