About Author

Morgan Howen

Morgan is an example author of everest news. She has just a dummy image & content. Sedut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque

Кои са най-важните SEO задачи?

Всеки собственик на уеб сайт е наясно, че доброто SEO осигурява по-предните му позиции в търсачките. От друга страна обаче, авторитетното онлайн присъствие надхвърля класирането за търсене. Много често органичните класирания за търсене са всъщност силата за света на онлайн бизнеса.

Има някои SEO задачи, които винаги трябва да стоят на вниманието ни. Към основните от тях се отнасят следните:

1.Оптимизиране на alt таговете

Понеже в интернет е важен всеки трафик, понякога изображението поради смесените резултати получава голям процент от него. Търсачките не могат да разчитат изображения, затова трябва да използваме alt tags. За да са достатъчно добри, трябва да описваме изображението, а не само ключовите думи; да са богати на ключови думи и да са кратки и ясни. Въпреки че Google използва машинното обучение като нова концепция, все пак не трябва да се отказваме от оптимизирането на изображенията по стария начин.

2.Акцент върху авторитета на съдържанието

Авторитетното съдържание е елемент на SEO отдавна. Трябва винаги да улесняваме обикновения потребител да консумира и затова посочените от нас данни е задължително да са достоверни.

3.Създаване на по-дълго съдържание

Едно добро съдържание трябва да предоставя възможно най-качествената информация въз основа на определени заявки и намерението на потребителя. Макар че самото броене на думи не гарантира класиране в търсачките, това не означава, че съдържанието ни трябва да бъде кратко. Според някои проучвания съдържанието с дълги форми получава повече връзки. По-дългото съдържание е с повече думи, а те ще посочват по-подходящи заявки. Ако искате да проверите как сте се справили с оптимизацията на текстовете на вашия сайт, прочетете статията за изработка на сайт на https://mintsoft.bg – там ще намерите страхотен чеклист за всички 6 ключови елемента от създаването на уеб сайт.

4.Необходимост от AMP

Google AMP е много важна технология за целите на SEO, защото забързва извеждането на съдържанието, за да подобри потребителското изживяване. Бързото зареждане на статиите е предимство за публикуващите. Скоростта означава повече гледания, показвания на рекламата и споделяния. Освен това всяко AMP съдържание има по-голям шанс да се покаже на предна позиция в търсачките.

5.Включване на LSI ключови думи

Ако отделим време да подберем внимателно ключови думи от LSI, това може да ни помогне да покрием изискването за необходима информация, а и ще се класираме за тях. Не е без значение и това, че ще избегнем санкции за напълване на ключови думи.

 Включването на LSI ключови думи ще подпомогне ботовете на Google да разберат съобщението ни, а посетителите на уеб сайта ще намерят по-лесно нужните отговори.

6.Умереност на ключови думи в името на домейна

В последните години URL адресът на домейн играе пределна роля във факторите за класиране на Google. Въпреки че домейните с точно съвпадение е възможно да играят роля за подреждането на уеб страницата ни, препоръчително е да персонализираме домейна около потребителските си намерения.

7.Защитата HTTPS

Според Google HTTPS не е значим фактор за класиране, но това не означава, че не трябва да получаваме SSL сертификат. При влизане в уеб сайт Google ясно посочва дали е защитен или не. По-добре да не рискуваме потребителите ни да напуснат сайта, виждайки светлия червен символ. Нужна ни е солидна защита независимо как се отразява това на класирането ни.

Ако се съобразяваме с най-добрите SEO практики и следваме съвременните тенденции за оптимизация, ще подобрим значително присъствието си в онлайн пространството.

Александър Георгиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *